Beluftningsrør og ormerør

Ormerør
Beluftningsrør
Hvis man graver et ormerør ned under sin kompostbeholder, sikrer man sine kompostorme en frostfri kælder om vinteren og en kølig kælder om sommeren. Kompostorme kan hverken tåle frost eller temperaturer over 30 grader.

Monteringsvejledning:
Grav ormerøret ned i jorden midt under bundpladen. Det er ikke så afgørende om røret sidder præcis i midten, men det er vigtigt, at der er kontakt mellem ormerøret og bundpladen.

Længde: ca. 50 cm

 

Beluftningsrør/ormerørs-brochure

Et beluftningsrør er en snild opfindelse, der fører luft helt ind i centrum af komposten - samtidig med at det fungerer som en "trappe" for kompostorme.
Når man komposterer meget køkkenaffald bliver vand-indholdet i komposten nemt for højt og strukturen for dårlig. Herved bliver der for lidt plads til luften og komposterings-processen går i stå. Det er let at konstatere - komposten begynder at lugte surt og råddent. Et beluftningsrør i midten af kompostbeholderen hjælper med til at klare problemet.

Monteringsvejledning:
Placér beluftningsrøret i "koppen" midt i Humus Kompos-terens bundplade med muffen nedad.
Beluftningsrøret kan sidde lidt løst i starten, men vil hurtigt sidde fast, så snart der kommer lidt kompostaffald op omkring flangen på beluftningsrøret.

Længde: ca. 75 cm

 

 

Køb humus komposteren online!